Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

DELEGACIJA SVRLJIGA U SLOVENIJI

Tročlana delegacija opštine Svrljig predvođena predsednikom Milijom Miletićem boravila je prošle sedmice u Sloveniji gde je uspostavila kontakte sa predstavnicima gradske vlasti Novog Mesta, privrednicima i turističkim poslenicima radi razmene ikustava i saradnje u svim kompatibilnim oblastima.

–         Reč je o  radnom putovanju koje je priredila i finasirala danska organizacija LEDIB sa kojom smo potpisali sporazum još prošle godine. Imali smo doduše ponudu za putovanje u Dansku ili Holadiju ali smo se opredelili za nama bližu i bliskiju za saradnju  Sloveniju. Želim da istaknem da je ovo prvi korak u okviru programa saradnje sa LEDIB-om, za što su neki zlobnici tvrdili da sam odbio. Naprotiv, reč je o nama dragocenoj saradnji koja nam mnogo pomaže i pruža mogućnosti da pokrenemo i angažujemo mnoge naše resurse. Za pet dana boravka u Sloveniji obišli smo brojne značajne ustanove i privrednike u okrugu Novo Mesto. Posredstvom gospodina  Karstena Lunda, direktora organizacije LEDIB, uspostavili smo brojne kontakte i dobili uveravanja da ima raspoloženja za saradnju i mogućnosti da se i mi ukuljučimo u korišćenje sredstava iz predpristupnih fondova EU a radi razvoja privrede u našem kraju.Obišli smo ,,Krku,, potom komunalno preduzeće, vinariju, neke turističke i privredne objekte, poljoprivredne škole i dr. Naglašavam da je putovanje i kompletan boravak finasiran iz programa LEDIB i da iz našeg budžeta nije potrošen ni jedan dinar. Narednih dana, preko informativne službe, na sajtu opštine i preko lokalnih medija biće prezentovani detalji naše posete, izjavio je po povratku iz Slovenije predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Dodajmo da su sa predsednikom Miletićem u Sloveniji boravuili njegovi saradnici iz Odseka za privredu Vlada Krstić i Milanče Kostić.

Најновије на порталу Општине Сврљиг