Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

POMOĆ SIROMAŠNIM

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić i sekretar Crvenog krsta u Svrljigu Stevan Stojanović posetili su Ministarstvo za rad i socijalnu politiku gde su podneli zahtev za pomoć najugroženijim žiteljima svrljiške opštine. Reč je o projektu podnetom po konkursu nadležnog ministarstva po kome bi do kraja godine raspodeljena pomoć najsiromašnijim u osamdesetak opština Srbije.

– Od specijalnih savetnika ministra Rasima Ljaića, Uroša Kandića i Ljubomira Pejkovića dobili smo uveravanja da postoje realne šanse da do polivine decembra Svrljig dobije pomoć vrednu oko šest miliona dinara. Sagledali su naš projekat i saglasili se sa predlozima tako da verujemo da će pre kraja godine ovaj posoa biti i realizovan, rekao je predsednik Miletić.

Sekretar Crvenog krsta Steva Stojanović je dodao, da pored ove pomoći, već početkom iduće godine treba očekivati novu akciju u kojoj bi najsiromašniji Svrljižani dobili pomoć u hrani i higijenskim paketima. Reč je o količini od 30 tona hrane i 600 higijenskih paketa.

Најновије на порталу Општине Сврљиг