Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

BRŽE REŠAVANJE ZAPOŠLJAVANJA

Opština Svrljig potpisala protokol o poslovnoj saradnji sa Udruženjem privrednika ,,Mreža,, RPK Niš i  LEDIB-om

Opština Svrljig potpisala je protokol o poslovnoj saradnji sa loklanim udruženjem privrednika ,,Mreža,, Regionalnom privrednom komorom u Nišu i danskom vladinom organizacijom LEDIB o poslovno tehničkoj saradnji do decembra 2012.godine.

U ime opštine Svrljig protokol je potpisao predsednik Milija Miletić,ispred mreže  predsednik ovog udruženja Dragica Ristić a ispred Kedib-a i Regionalne privredne komore poptise su stavili  Danka Milojković koordinator i predrag Milojić,stručni saradnik.

Za prvog sekretara kancelarije ove asocijacije u svrljigu postavljen je Ivan Mihajlović.

Potpisanim protokolom opština svrljig se obavezala da ustupi prostor Udruženju ,,Mreža,, za kancelariju-bez naknade,da medijski podrži sva važna dešavanja i aktivnosti udruženja kao i da pruži logističku podrđku za sve aktivnosti koje koje su od vitalnog značaja za razvoj preduzetniđtva u  Svrljigu.

–         Problem nezaposlenosti je rak rana našeg mesta jer na birou imamo preko 2 500 ljudi.Spremni smo da pružimo logističku podršku novootvorenoj kancelariji u rešavanju nezaposlenosti.zadatak kancelarije biće uspostavljanje permanentne veze sa ostalim potpisnicima protokola radi dvosmernog imformisanja preko svoje baze podataka,organizovanje tribina,obuke,kurseva,posete sajmovima i angažovanje u pripremi projekata za apliciranje kod odredjenih ustanova.Verujem da će mo na ovaj način,naročito uz pomoć LEDIBa i Komore,pospešiti zapošljavanbje u Svrljigu ,rekao je posle poptisivanja protokola predsednik Miletić.

Prilikom poptisivanja protokola svih predstavnici su se složili da je udruživanje preduzetnika i informisanje preko novoosnovane kancelarije osnova buduće saradnje i uspeha.

Udruženje ,,Mreža,, se protokolom obavezalo da obavlja poslove predvidjene Statutom ,permanetno rešava probleme preduzetnika i malih i srednjih preduzeća,podržava principe održivog razvoja,smanjenja nezaposlenosti i smanjenja siromaštva kao i da bude adekvatan servis svim svojim članovima.

RPK Niš če preuzeti savetodavnu podrđku udruženju i zalagati se za umerežavanje i bolju ainformisanost.

Od LEDIBa se očekuje materijalna pomoć u osnovnim sredstvima i što je najbitnije organizovanje i posredovanje pri udruživanju,izradi projekata i apliciranju za njihovu realizaciju.


Најновије на порталу Општине Сврљиг