Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

PUTEVI PROHODNI

Svi magistralni, regionalni i loklani putevi na teritoriji Svrljiga su prohodni, potvrdio je predsednik opštine Svrljig Milija Milijić posle obilaska terena.

– Istini za volju prijatno sam iznenađen angažovanjem naše službe za zimsko održavanje saobraćajnica. Prvi smeg nije iznenadio putare na magistralnim i regionalnim putevima niti našu komunalnu službu na loklanim-prilaznim putevima i ulicama Svrljiga.

Prvi nalet snega je otežao kretanje na mnogim putevima ali su ekipe blagovremeno reagovale i saobračaj se  na najtežim deonicama odvija otežano ali bez zastoja. Prema informacijama koje su mi dostavljene nije bilo zastoja ni u autobuskom prevozu.Verujem, uprkos činjenici da se najavljuje duga i hladna zima sa obiljem snega, da će naše službe za zimsko održavanje puteva i dalje blagovremeno reagovati i da će se saobraćaj uredno odvijati. Pored obezbedjene mehanizacije, ljudstva i agregata za posiopanje spreman je i naš Štab za reagovanje u vanrednim situacijama, rekao je predsednik Miletić posle obilaska puteva tokom vikenda na teritoriji opštine Svrljig.

Predsednik  Miletić dodaje da su mnogi u Svrljigu blagovremeno reagovali i očistili trotoar ispred svojih lokala i kuća ali da je bilo i onih koji to nisu učinili na vreme pa apeluje na sugradjane da se pridržavaju opštinske odluke o čišćenju snega kako ne bi bilo povredjenih prolaznika pri padu zbog klizavog kolovoza.Narednih dana sugradjane će obilaziti nadležna inspekcija i podsećati ih na obavezu čišćenja trotoara a one koji se ogluše o obavezu čekaju sankcije.

Најновије на порталу Општине Сврљиг