Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Акредитација за Дом здравља Сврљиг

Министарка здравља, проф. Славица Ђукић Дејановић, данас је у Београду представницима 33 установе примарне здравствене заштите, међу којима је и Дом здравља “Др Љубинко Ђорђевић“ Сврљиг, уручила уговоре о додели грантова (финансијских средстава) на име уласка у поступак акредитације, укупне вредности 12.659.300,00 динара.

У име сврљишког Дома здравља уговор је потписао директор Драган Будимовић, а потписивању је присуствовао и председник општине Сврљиг Милија Милетић.

– Дом здравља Сврљиг сагледан је са 513.000,00 динара наменских средстава овог програма. Иначе, Акредитација је од великог значаја и представља један виши ниво у пружању здравствених услуга, рекао је директор Дома здравља Драган Будимовић.

dir.

Председник Милетић искористио прилику и честитао на одобреним средствима.

– Драго ми је да се и сврљишки Дом здравља налази међу 33 здравствене установе са територије Србије, и то је велики успех за нас. Такође, надам се да ће вам овај уговор олакшати пословање, а грађанима омогућити додатне погодности по питању лечења, закључио је Милетић.

Акредитација је поступак оцењивања квалитета рада здравствених установа, на основу примене оптималног нивоа утврђених стандарда рада здравствених установа у одређеној области здравствене заштите, односно грани медицине. Процес Акредитације је конципиран тако да обезбеди оквир који ће омогућити здравственим установама да дефинишу и имплементирају потребне промене и направе приоритете за континуирано унапређење сопствених услуга.

У циљу унапређења квалитета здравствених услуга, средства за реализацију одобрених пројеката су обезбеђена кроз пројекат Министарства здравља “Пружање унапређених услуга на локалном нивоу – ДИЛС“ који се финансира из кредита Светске банке.

Средства покривају 33%, 50%, 70% или 90% укупне цене поступка акредитације. Висина процената зависи од степена развијености општине на којој се дом здравља налази.

Најновије на порталу Општине Сврљиг