Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Дипломе за сврљишке рукотворине

Председница општине Сврљиг, Јелена Трифуновић, примила је јуче представнике Удружења “Горска Вила“ који су учествовали на 44. Међународној изложби ручних радова и колекција – ,,МИРК“, која је одржана од 27.06. – 04.07.2014. године у општини Ада, у Војводини.

На традиционалној манифестацији ове године учествовало је више од четири хиљаде излагача, међу којима су били представници општине Сврљиг из Удружења „Горска вила“.

Том приликом за постигнуте резултате дипломе 44. ,,МИРК“ добили су: Јовановић Саша за прво место у категорији колекција сувенира од дрвета, Јовановић Марина за прво место у колекцији магнета, Јевтић Далибор за прво место у категорији колекција природних сапуна, Стаменковић Дрена друго место у категории Слика, Васић Аница прво место у категорији Плетење – чарапе и Стефановић Емина у категорији Ниво награда за израду старих прслука.

– У име општине Сврљиг и у своје лично име честитам вам на постигнутим резултатима. Ово Удружење има заиста добру сарадњу са Општином Сврљиг и надам се да ће се у наредном периоду још више продубити, истакла је Трифуновићева.

Иначе, основни циљ изложбе је промовисање традиционалних и старих заната, као и популаризација израде употребних и украсних предмета старим занатима.

Традиционална манифестација која се организује 44. Пут и има Међународни карактер отварена је у петак, 27. јуна, у Основној школи „Чех Карољ” и трајала је до 04. јула.

Председница општине Сврљиг истиче да ће и у Сврљигу ускоро моћи да се разгледају, али и купе квалитетне рукотворине које израђују Сврљижани, а красе штандове оваквих манифестација широм Србије.

– У улици Васе Албанца, која води пут Бабиног Зуба, испред Градског парка, ускоро ће бити постављене две савремене кућице са соларним панелима, добијене из пројекта, које ће на неки начин бити у функцији сувенирница. Њима ће газдовати Центар за туризам, културу и спорт и једном недељно ће делегирати радника, односно лице које ће бити задужено за продају рукотворина које израђују наши суграђани, рекла је Јелена Трифуновић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг