Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Дан Св. Архангела Гаврила

Више стотина верника из свих крајева Србије окупило се данас на свечаности у пирковачком манастиру Св. Арахангел Гаврило поводом истомименог празника у народу познатог још и као “Горешњак“.

У име општине Сврљиг старешини манастира Св. Арахангел Гаврило свештенику Варнави, осталим свештеницима и верницима празник је честитала председница општине Сврљиг, Јелена Трифуновић.

– Част ми је и задовољство што данас овде, на овом прелепом месту које припада општини Сврљиг, могу све да вас поздравим и пожелим свима добродошлицу и честитам славу Св. Арахангел. Свима желим пуно здравља, среће и свако добро, рекла је председница општине Сврљиг, Јелена Трифуновић.

Предсеница је истакла да ће се општина Сврљиг залагати да у наредном периоду на територији општине изгради што више верских објеката и богомоља.

Присутне је поздравио у име Скупштине Републике Србије и општине Сврљиг народни посланик, Милија Милетић.

Милетић је поручио да ће у Скупштини Србије најпре заступати интерес Сврљижана, људи који живе на селу и од села у Сврљигу и ван граница општине, односно који живе на југоистоку земље.

– Честитам вам данашњи празник Св. Архангел, да имате пуно среће, да ова година и оне које долазе буду родне и благородне, како на њиви тако и у кући, поручио је окупљеним верницима, народни посланик, Милија Милетић.

Славље је увеличано наступом КУД “Сврљиг“  под управом кореографа Душка Живановића.

Најновије на порталу Општине Сврљиг