Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Волонтери 13 земаља света посетили Сврљиг

Представници удружења “Кобра“ и 13 волонтера из различитих земаља, протекле недеље, посетили су општину Сврљиг – у циљу разгледања туристичких потенцијала, сврљишких планина и села.

Поводом тога, у петак, 25. јула, у Сали СО Сврљиг представнике Удружења и волонтере угостили су председница општине Сврљиг, Јелена Трифуновић и њена помоћница, Јелена Радојковић.

У разговору са представницима “Кобре“ и гостима из Русије, Босне и Херцеговине, Француске, Италије, Шпаније, Швајцарске, Аустрије, Кореје, Турске, Ромуније и осталих земаља, председница општине Сврљиг је истакла значај посете у време “Белмужијаде“ и пропратних манифестација које се одржавају у овим месецима у Сврљигу.

–  Желим вам добродошлицу у име општине Сврљиг и у своје лично име. Драго ми је што ћете бити наши гости на “Белмужијади“ и представити културе ваших земаља из којих долазите. Ово је јединствена прилика да упознате културу, традицију и храну сврљишког краја, али и добре домаћине и још боље људе, поручила је гостима председница општине Сврљиг, Јелена Трифуновић.

Волонтери су у пратњи представника “Кобре“ и Сврљижана Маје и Бојана Видојковић обишли музеј и библиотеку Центра за туризам, кулуту и спорт, а потом сврљишка села – потенцијалне туристичке дестинације и пределе око сврљишких планина.

Иначе, они ће на “Белмужијади“ имати свој штанд где ће презентовати културу и традицију земаља из којих долазе.

Најновије на порталу Општине Сврљиг