Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Уређење сеоских путева

Акција уређења сеоских путева наставља се на територији општине Сврљиг. Поводом тога, председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић и председник СО Сврљиг Небојша Антонијевић, у пратњи представника ЈП Дирекције за изградњу Сврљига и извођача којем је поверен посао, обишли су сеоске путеве у Извору и Околишту.

У селу Извор, на деоници у дужини од 1,2 км, извршено је тампонирање и уређење пута, копање пропуста, нивелисање и постављање банкине.

Иначе, овај пут повезује асфалтни део пута и храм Света Петке у Извору, што је такође још једна у низу туристичких дестинација на територији сврљишке општине.

obilazak5

Такође, пропусти, тампонирање и уређење коловоза рађено је и кроз село Околиште, али и остала села у овом делу Сврљига.

По речима председнице општине Сврљиг Јелене Трифуновић, селу Околишту недостаје мост који повезује пољопривредна добра са остатком селом.

– Мост постоји али је у лошем стању и свако ко покуша да пређе неком већом механизацијом ризиковаће, јер је изграђен од дрвене конструкције. Ово је још један задатак за Дирекцију која мора предузети одређене кораке  да што пре крене у процес реализације и санације моста, истакла је Трифуновићева.

Радови су финансирани из средстава ЈП Дирекције за изградњу Сврљига.

Најновије на порталу Општине Сврљиг