Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Обележена пчеларска слава

У недељу, 14. септембра, председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић присуствовала је обележавању друге пчеларске славе Удружења пчелара Сврљиг.

На дан Светог Симеона, резањем колача и свечаним ручком обележена је друга слава сврљишких пчелара.

20140914_100911

Домаћин славе био је Драган Стевановић из Нишевца, а колач за наредну годину преузео је Миломир Антонијевић, такође родом из Нишевца.

На прослави дана сврљишких пчелара, поред многобројних званица, и самих пчелара присуствовала је и председница сврљишке општине Јелена Трифуновић.

Поздрављајући присутне Трифуновићева је нагласила да општина Сврљиг, захваљујући пчеларима и завидном броју кошница, заузима веома битно место у пчеларству на југу Србије, што је још један природни потенцијал.

20140914_110034

Вредно је истаћи да су сврљишки пчелари прошле године награђивани веома битним наградама које додељује “Апи култура Центинезе“, италијанска фирма из области Тоскане за откуп меда – друга по величини у Италији.

Они су наградили највећег извозника багремовог и сунцокретовог меда Зорана Радосављевића из Сврљига и произвођача најквалитетнијег багремовог меда Бојана Петровића из Нишевца.

Најновије на порталу Општине Сврљиг