Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Председница обишла инфраструктурне радове

Председница општине Сврљиг обишла је јуче инфраструктурне радове који се изводе на територији општине Сврљиг средствима из буџета месних заједница и кроз акцију “На динар три динара“.

У првој фази обиласка Јелена Трифуновић је у пратњи представника ЈП “Дирекције за изградњу Сврљига“ обишла Палилулу, Галибабинац, Радмировац, Давидовац и село Жељево.

Predsednica - obilazak 2

У селу Палилула делом средстава МЗ и кроз акцију “Динар на три динара“ извршен је ископ одводних јаркова, тампониран је махалски пут који пролази кроз село и још један пут који спаја сврљишку са књажевачком општином.

Ђорђевић Мирослав – председник села каже да ови сеоски путеви нису уређивани више од 40 година уназад и да ће након завршетка изградње, односно асфалтирања, они бити од великог значаја за све мештане.

Predsednica - obilazak 3

Мештани Галибабинца имају разлога да буду задовољни јер је у том селу после више десетина година од темеља до крова реконструисана оронула месна канцеларија и амбуланта Дома здравља.

Predsednica - obilazak 6

Oни су средствима из буџета Месне заједнице – уз помоћ Општине и Дирекције реконструисали и обновили зграду у центру села, која ће у многоме олакшати пружање услуге Дому здравља, шефу Месне канцеларије и свим мештанима.

Predsednica - obilazak 4

У обилазак реконструисане зграде председницу општине Сврљиг повео је шеф МЗ Галибабинац Јован Арсић.
Председница општине је том приликом истакла да ће општина наставити са улагањем и обновом села али и самог Сврљига.

Predsednica - obilaak 5

О значају и изградњи путева не треба много говорити. Мештани су сами одлучивали шта им је најпотребније а ми смо их у свему подржали, истакла је Трифуновићева.

Predsednica - obilazak 7

До краја дана председница је обишла Давидовац где је реконструисан кров на згради Месне канцеларије, изграђену надстрешницу на водоводу у Радмировцу и село Жељево где је поправљен путни правац Китке-Јовинци у дужини од једног километра.

Најновије на порталу Општине Сврљиг