Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана шеста Национална изложба паса свих раса

У недељу, 28. септембра, на Спортском центру „Пастириште“ у Сврљигу одржана је 6. Национална изложба паса „ЦАЦ Сврљиг 2014“и прва специјалка за гониче.

Изложбу су отворили генерални секретар Кинолошког савеза Србије др Махмуд Ал Дагистани, који је био и делегат сврљишке изложбе, и народни посланик из Сврљига Милија Милетић, као и председница Општине Сврљиг Јелена Трифуновић.

На изложби је било изложено 216 паса 35 раса распоређених у 10 група, а поред излагача из Србије, своје псе излагали су и одгајивачи из Шпаније, Грчке, Бугарске, Македоније и Мађарске.

На првој специјализованој изложби гонича по крви 6. ФЦИ групе учествовали су сви тренутни врхунски пси, њих тридесетак, а најбољи међу њима је био српски тробојни гонич Динго, власника Славољуба Милошевића из Шиљеговца.

По групама, најбољи пси били су у 1. групи немачки овчар Јену Вом Симпор власника вом дер Југпродукт из Лесковца, у 2. групи најбољи је био канарски пас дого канарио Херкулес, власника Предрага Стојадиновића, а у 3. групи најбољи је Буллyнис Лове Спирит Душана Младеновића из Кочана, док није било паса у оквиру 4. групе.

Победник 5. ФЦИ групе је мексички голокожи пас Баy Схоре Грекороман Qуеен, власника Џонија Ангела, Канађина који живи у Грчкој, 6. групе српски тробојни гонич Динго Славољуба Милошевића, а најбољи пас 7. групе је немачки краткодлаки пас Амор-Ајк власника Ивице Крстића из Варварина.

У 8. групи титулу најбољег понео је лагото ромањоло власника Топлице Здравковића, победник 9. групе је мопс Лилијум Игроленд Нишлијке Ренате Ђокић, а најбољи у 10. групи је италијански хрт Ангел власника Џона Ангела.

Најлепше псе изложбе изабрао је делегат др Махмуд Ал Дагистани, уз помоћ председнице Општине Сврљиг Јелене Трифуновић и народног посланика Милије Милетића, па је титулу првака понео немачки овчар Јени Вон Симпор из Лесковца, други најлепши пас изложбе је бигл Лејла власнице Ане Вебер из Мађарске, док се на трећем месту нашао мопс Ренате Ђокић из Ниша.

Организатор 6. Националне изложбе паса „ЦАЦ Сврљиг 2014.“ Је Кинолошко друштво „Биг“, а покровитељ Општина Сврљиг.

Најновије на порталу Општине Сврљиг