Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Сребро за шахисте клуба “Драјинац“

На Републичким олимпијским играма у Качареву одржаним 20. септембра ове године шахисти екипе „Драјинац“ освојили су друго место у конкуренцији 10 екипа.

Тим поводом данас је представнике клуба „Драјинац“ Војкана Маринковића и Ранка Недељковића угостила председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић и честитала им на успеху.

Мене не инзненађује ваш успех, јер сваке године достојно презентујете и представљате нашу општину на овом такмичењу. Знамо сви колико је ваш успех велики јер знамо о каквим квалитетним екипама се говори, поручила је председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић.

Као знак пажње и подршке локалне самоуправе шаховском клубу, представници Клуба су даривали председницу Општине освојеном сребрном медаљом и шаховском фигуром.

Председник МЗ Драјинац Ранко Недељковић искористио је прилику и честитао учесницима на освојеном другом месту и поручио да је ово још један успех у низу, и друга освојена бронзана медаља.

Ова екипа је од седам учешћа освојила пет златне и две сребрне медаље и ја им честитам на томе, истакао је Недељковић.

Иначе на турниру у Качареву под називом „Качарево 2014“ за ШК „Драјинац“ учествовали су Васић Жарко, Маринковић Војкан и Маринковић Никола.

Вредно је истаћи да је без обзира на учешће прволигашких играча у редовима првопласиране екипе из Горњег Милановца – сврљишки Драјинац“ забележио добру партију у међусобном сусрету у финалу.

На Сеоским олимпијским играма у Качареву учествовали су и представници у Сврљига у надвлачењу конопца, пастирском вишебоју, скоку у даљ, стони тенису…

Најновије на порталу Општине Сврљиг