Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Седница Општинског штаба за ванредне ситуације

Данас је одржана седница Општинског штаба за ванредне ситуације којој су присуствовали директор “Југоистока“ Дарко Булатовић и шеф кабинета директора “Југоистока“ дипл.ел.инж. Дарко Павловић. Седницом је председавала Јелена Трифуновић – председник општине и командант Штаба.

На састанку је изнешен податак да је данас без струје било 226 потрошача са територије сврљишке општине.

Нови стубови за монтажу су допремљени у Сврљиг, али лош терен отежава радове, каже директор ЕД погон Сврљиг Миодраг Виденовић.

Директор “Југоистока“ Дарко Булатовић обраћајујући се присутним члановима Штаба истакао је да је тренутно у квару далековод који напаја Сврљиг струјом из правца Књажевца, али да то неће утицати на снабдевање струје у граду јер се Сврљиг струјом напаја и из правца Ниша.

Сврљиг је безбедан, безбедан као Београд, поручио је Булатовић и додао да је велика невоља задесила овај крај, те да се улажу велики напори да се стање нормализује.

Председница општине и командант Штаба Јелена Трифуновић инсистирала је да се што пре замене сви лоши стубови на територији сврљишке општине, као и да надлежни из електродистрибуције обиђу терен и превентивно делују за убудуће.

Јелена Трифуновић је истакла да је кључни задатак Електродистрибуције да обезбеди струју сваком домаћинству у сврљишкој општини.

Бићу кратка и јасна, ко плаћа струју мора да је има, ваш задатак је да је што пре обезбедите свима, истакла је Трифуновићева.

Народни посланик који интензивно помаже и на терену али и у раду Штаба каже да је својевремено у неколико наврата тражио од електродистрибуције да замене старе стубове и провере стање на терену. Он је рекао да су  Сврљижани као корисници дисциплиновани, да своје дугове за струју измирују на време, да општина уредно плаћа струју, те очекује да се такво поштовање узврати.

ШТАБ2

На седници Штаба донет је закључак да се што пре, из средстава Општине, обави куповина агрегата од 2,2 и 5,5 киловата. Иначе, два агрегата обезбеђени су од сврљишке ватрогасне јединице.

Такође, направљен је списак за набавку потребне механизације који ће бити упућен Управи за ванредне ситуације и то за доставу возила за потребе ватрогасне јединице и агрегата.

Милија Милетић је инсистирао да се за потребе Дома здравља од Министарства здравља затражи ново воизло за хемодијализу јер је постојеће старо и дотрајало и не зна се још колико ће служити сврси. Милетић је рекао да Дом здравља мора кадровски да се опреми стручним и спремним људима, што ће такође као захтев бити упућено Министарству.

Најновије на порталу Општине Сврљиг