Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Са Министром одбране о актуелним проблемима

Министар одбране Републике Србије Братислав Гашић разговарао је данас у Сврљигу са председницом општине Сврљиг Јеленом Трифуновић и народним послаником Милијом Милетићем о актуелним проблемима сврљишких села која су данима без струје.

Ситуација у сврљишким селима, у којима је на снази ванредна ситуација, и даље је тешка, али знатно боља него што је била. Све снаге усмерили смо на оспособљавање и постављање палих стубова, монтери раде даноноћно, екипе ЈКСП “Сврљиг“ и Дирекције су на терену, радници општине су мобилни, тако да очекујемо брз опоравак електромреже и нормализацију стања, рекла је Јелена Трифуновић.

састанак

Она додаје да војска заиста помаже у угроженим селима и да се сви послови знатно брже одвијају.

Захвални смо припрадницима Војске Србије који су са нама од јутра до мрака, поручила је Трифуновићева.

Министар одбране Братислав Гашић истакао је да је Војска Србије увек уз свој народ када је најтеже.

Војска Србије остаће на територији сврљишке општине наредних недељу дана заједно са радницима Електродистрибуције, али пре свега на здравственом збрињавању становника села. Помажемо и са нашим инжењерским машинама са великим бројем војника на постављању нових стубова, поручио је Гашић.

Милија Милетић народни посланик у Скупштини републике Србије каже да је Сврљигу неопходна помоћ за опоравак, али и помоћ у упошљавању људства који требају бити ангажовани поготову у ванредним ситуацијама, јер скоро све установе и предузећа имају мањак радника, поготову у здравству.

У-општини

Сврљиг је поново посетио директор “Југоистока“ Дарко Булатовић који каже да ће у току данашњег дана или сутра ујутру сва села успети да буду повезана електричном енергијом.

Можемо оценити да је добар посао урађен за ових десетак дана. Десетине километара десетокиловатних далековода су пале. Успели смо да изградимо нисконапонске мреже у неколико села тако да ћемо њих прикључити на агрегате до окончања радова, рекао је Дарко Булатовић, директор ПД Југоисток.

Након састанка у Сврљигу министар је обишао села Кренту и Мучибабу.

Најновије на порталу Општине Сврљиг