Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Први састанак са директорима у 2015. години

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић сазвала је у уторак, 06. јануара 2015. године, први овогодишњи састанак са директорима јавних предузећа и установа.

Трифуновићева је овом приликом честитала новогодишње празнике и директорима пожелела много више успеха у овој години.

Желим вам много успеха и среће у овој години, поручила је председница директорима и представницима установа и предузећа.

На састанку се говорило о активностима у децембру месецу и оним почетком јануара.

В.Д. Директор ЈП “Дирекције за изградњу Сврљига“ Добривоје Стојановић истакао је да је у 2014-тој години остало да се изграде терен у насељу “Падалиште“ и канализација у “Росуљи“, као и започети радови који се настављају ове године на постављању грејања у Балон сали и видео надзору.

Што се тиче послова код овог Предузећа, председница је инсистирала да се што пре уђе у постуке и расписивање јавних набавки како не би било застоја током извођења радова у 2015-тој години.

Игор Давидовић први човек ЈКСП “Сврљиг“ Сврљиг говорио је о актуелном зимском одржавању путева. Он је закључио да су сви путни правци проходни и да је механизација на терену где год је то потребно.

Сем редовних активности на одржавању путева и градске чистоће, ових дана поставили смо и видео надзор на управној згради, следећи корак је постављање алармног система како би смо додатно осигурали зграду али и механизацију коју смо обновили, поручио је Давидовић.

Овом приликом председница Општинског већа и општине Јелена Трифуновић апеловала је на све житеље општине Сврљиг да уклоне возила са улица како би ЈКСП “Сврљиг“ могао несметано да их очисти од снега. Такође, упућен је апел грађанима да не бацају снег на саобраћајнице, већ у зелени појас, како не би отежавали чишћење надлежнима.

Лепа вест стигла је из Дома здравља.

Наиме, Министарство здравља, на захтев општине Сврљиг, одобрило је да се у сврљишки Дом здравља прими један лекар и један ренг.техничар, тако да се овога пута број радника у овој здравственој установи није смањио.

Иначе, у осталим установам и предузећима стање је редовно.

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг