Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Збор мештана села Попшица

Планирање активности и уређење села Попшица биле су главне теме јучерашњег збора који је одржан у организацији МЗ Попшица.

О текућим проблемима, планираним активностима и стању у селу, мештани су могли да попричају са председницом општине Сврљиг Јеленом Трифуновић и народним послаником Милијом Милетићем.

Као и до сада, наставићемо да вам помажемо у свим сферама, како вама и вашој месној заједници, тако и осталим селима широм сврљишке општине. Тренутно се воде преговори око враћања аутобуске линије из Ниша и Сврљига за Попшицу, која по свему судећи треба бити учесталија, рекла је председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић.

Popsica-2

Она је такође поручила да поред осталих делатности којима се баве житељи, већи акценат треба бити усмерен према туризму, пре свега верском јер на овом потезу постоји манастир Св. Арханђела Гаврила и новоизграђена црква у Лабукову која је све више посећенија.

O развоју пољопривреде и прописаним мерама Владе Републике Србије говорио је и присутне упознао народни посланик Милија Милетић.

Састанку је међу многобројним житељима присуствовао и монах отац Варнава.

Најновије на порталу Општине Сврљиг