Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Пројектима до уређенијег Сврљига

У току протекле недеље председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић и народни посланик Милија Милетић састали су се у Канцеларији за европске интеграције са заменицом директора Аном Илић и њеним сарадницима.

Предстојећи пројекти ЕУ Прогрес-а којим је конкурисала општина Сврљиг, конкретно пројекат за градњу моста преко реке Тимок до “Електродистрибуције“, били су тема састанка представника Сврљига, Канцеларије и Министарства.

Веома је битно изградити овај мост који може бити алтернатива главном мосту код Основне школе. Сем што би мост био од користи свим Сврљижанима, такође, користио би и целом региону али и дао на значају индустријској зони у том делу града, истиче Милетић.

На састанку је било речи и о другим пројектима, као и о пројектима прекограничне сарадње где се планира изградња коектора и филтера за канализацију и отпадних вода на реци Тимок.

Поред тога затражили смо помоћ око реализације пројекта наставка изградње и завршетка вишенамнске спортске хале, која је започета деведесетих година, истакла је председница општине Јелена Трифуновић.

У будућем периоду Сврљиг ће сквакако имати подршку Канцеларије и Министарства договорено је на састанку.

Најновије на порталу Општине Сврљиг