Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Састанак директора и председнице општине

Данас је одржан састанак директора и представника јавних предузећа и установа са председницом општине Сврљиг Јеленом Трифуновић.

На састанку је било речи о актуелним дешавањима и радовима, функционисању установа и предузећа, али и предстојећим активностима у току лета.

Директорка Центра за социјални рад Весна Недељковић истакла је да се све активности одвијају устаљеном динамиком и да Центар функционише добро.

Дејан Милетић директор П.У. “Полетарац“ са поносом је истакао да је ова установа успешно организовала приредбу поводом 37 година постојања и рада “Полетарца“ која је одржана у великој сали Центра за туризам, културу и спорт. Он је додао да се све актинвости реализују успешно и да је на реду набавка новог намештаја и уређење терасе вртића. Лепа вест је да ће П.У. “Полетарац“ од наредне сезоне морати да обезбеди додатне просторије за пријем нове деце због повећања броја полазника.

Главна сестра сврљишког Дома здравља Весна Видојковић упознала је присутне о успешно завршеној акредитацији Дома здравља и добијању одговарајућег сертификата за наставак рада ове здравствене установе. Она је такође најавила летњи режим рада медицинског особља на терену.

ЛЕКАРИ БАР ДВА ПУТА МЕСЕЧНО ДА ОБИЂУ СЕОСКЕ АМБУЛАНТЕ

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић апеловала је да Дом здравља бар два пута месечно шаље лекаре да обилазе здравствене амбуланте на сеоском подручју ради очувања здравља наших најстаријих житеља.

Из средње школе “Душан Тривунац Драгош“ најављени су датуми уписа 6. и 7. јула у првом року и 10. јула у другом уписном року.

Шеф рачуноводства Центра за туризам, културу и спорт Владан Дикић говорио је о активностима Центра из претходног месеца. Он је искористио прилику и најавио предстојећу “Ликовну колонију“ која ће бити организована у суботу, 4. јула.

Добривоје Стојановић директор ЈП “Дирекција за изградњу Сврљига“ истиче да се радови на инфраструктурном уређењу Сврљига одвијају прилично добро и да нема већих проблема на терену. Он је најавио  завршетак радова на уређењу тротоара у скоро свим деловима града и додао да се тренутно ради најдужа траса у улици Васе Албанца.

СОЛАРНА РАСВЕТА КОД МОСТА ПРЕКО ПУТА ЕД

Јелена Трифуновић затражила је од директора Дирекције да се што пре уђе у процедуру постављања соларне расвете код моста у близини Електродистрибуције. Она је предложила да се расвета у наредном периоду постави и испред Преконошке пећине.

Директор ЈКСП “Сврљиг“ Игор Давидовић рекао је да се интензивно ради на крпљењу ударних рупа на саобраћајници од Грамаде до села Грбавче, те да ће се радови наставити на путном правцу према селима Луково и Влахово.

Најновије на порталу Општине Сврљиг