Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана седница Општинског већа

Данас је одржана 41. седница Општинског већа општине Сврљиг.

На данашњној седници већници су разматрали расподелу средстава црквама и верским организацијама које су додељене по конкурсу.

Црквеној општини Сврљиг опредељена су средства у износу од 280.000 динара и то за “Санацију и ревитализацију фасаде парохијског дома“ 240.000 динара и 40.000 динара за промоцију и презентацију Црквеног хора.

Црквена општина Црнољевица за реконкструкцију темеља цркве у селу Гулијан одобрена су средства у износу од 240.000 динара, Манастир Св. Архангел Гаврило добио је 240.000 динара за реконструкцију Сале за ручавање народа и изградњу мокрог чвора и Црквена општина Лалинац доила је средства у износу од 240.000 динара за реконструкцију крова цркве у Лалинцу.

Владица Живановић истиче да општина иде у правом смеру када је у питању промоција православног, односно верског туризма.

Туристи ће моћи убудуће да посећују реновиране храмове и то може бити интересантно за употпуњавање туристичке карте општине Сврљиг, каже Живановић.

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић каже да општина годинама уназад ради на оживљавању туризма, те додаје да је ово још један корак ка том циљу.

Најновије на порталу Општине Сврљиг