Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Састанак са представницима бугарске општине Правец

Протекле недеље председница општине Сврљиг са сарадницима састала се са представницима бугарске општине Правец, директорком и етнологом тамошњег Музеја.

Са представницима бугарске општине Правец започели смо разговоре о заједничком аплицирању на прекограничном пројекту за изградњу Музеја и завршетку спортске хале, који је вредан 600 000 еура, односно уколико би пројекат био одобрен општине Сврљиг и Правец имале би на располагању за градњу по 300 000 еура, каже председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић.

Партнери из Правеца истичу да је ово својеврсна прилика да се покрене прекогранична сарадња коју ће подржати Европска Унија, а на тај начин унапредиће се пословно окружење у двеју општина.

Састанку су присуствовли и директор Центра за туризам, културу и спорт Зоран Гавриловић, руководилац музејске збирке у Сврљигу Славиша Миливојевић, Шеф Одсека за урбанизам и грађевинарство Гостана Михајловић, помоћница председнице Јелена Радојковић, народни посланик Милија Милетић и представници “Протекте“ из Ниша.

Најновије на порталу Општине Сврљиг