Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Помоћ пољопривредницима сврљишког краја

Општина Сврљиг једна је од седам општина која је ушла у други круг пружања помоћи поплављеним подручјима на територији Републике Србије.

Том приликом данас су представници Организације за пољопривреду и храну Уједињених нација (ФАО) и представници локалне самоуправе, на челу са председницом општине Сврљиг Јеленом Трифуновић и народним послаником Милијом Милетићем – иницијатором акције помоћи, разговарали са пољопривредницима и шефовима месних канцеларија о начину расподеле помоћи пољопривредницима који су претрпели штету приликом прошлогодишњих временских неприлика.

Циљ је да се помогне људима који су заиста претрпели штету током прошлогодишњих временских неприлика, а једна од олакшица је да наши пољопривредници не морају имати регистровано пољопривредно газдинство да би остварили право на помоћ, каже председница општине Сврљиг, Јелена Трифуновић.

На овај начин Европска унија, у оквиру друге фазе помоћи поплављеним подручјима у Србији, помаже опоравак малих пољопривредних домаћинстава, кроз пројекат који спроводи Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација-ФАО. Подсећамо да је током августа месеца ове године у Сврљиг стигло 150 тона концентарата за исхрану музних крава у виду помоћи за сточаре.

Народни посланик Милија Милетић каже да је свака помоћ добродошла јер су пољопривредници Сврљига претрпели доста штете током прошле године, за време временске неприлике које је задесила сврљишку општину.

Поручујем вам да радите марљиво и сваком сељаку који је претпео штету обезбедите неопходну помоћ за даљи развој свог домаћинства. Шефови месних канцеларија имају задатак да обавесте све пољопривреднике о каквој врсти помоћи се ради и да их ближе упознају са процедуром приликом доделе исте. Ово је други контигент помоћи, а ја ћу као народни посланик покушати да иницирам да се мојим Сврљижанима помогне и у будућем периоду, рекао је Милетић обраћајући се шефовима месних канцеларија, представницима локалне самоуправе и Органзиације ФАО.

Он истиче да помоћ неће бити усмерена ка људима који имају њиве и пољопривредна добра а не обрађују их.

Најновије на порталу Општине Сврљиг