Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Економска слика све боља

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић, председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић и директор нишке филијале НСЗ Бобан Матић обишли су раднике ангажоване на уређењу пута у селу Драјинац, као и запослене у Општинској управи који раде на уношењу базе података.

У питању су два јавна рада која се реализују у овој општини као део активне политике запошљавања и предвиђени су Локалним акционим планом запошљавања који општина Сврљиг реализује у сарадњи са Националном службом за запошљавање. До краја ове године у Сврљигу ће у извођење јавних радова бити укључено 200 незапослених, а за ове намене је укупно издвојено 20.930.232 динара, од чега из републичког буџета 11.930.232, док је општина издвојила 9 милиона динара.

Општина Сврљиг спада у девастирана подручја, која су по степену развијености испод 50% републичког просека. Према последњим подацима, на евиденцији НСЗ у овој општини је 1.814 лица.

„Сарадња општине Сврљиг и Националне службе за запошљавање је на завидном нивоу, а ово је само једна од мера активне политике запошљавања. Сведоци смо да се кроз мере запошљавања смањује број незапослених на територији целе Србије, па и у сврљишкој општини. То је доказ да се свеукупна економска слика поправља“, истакао је овом приликом Зоран Мартиновић, директор Националне службе за запошљавање.

Истог дана одржан је састанак са привредницима који послују на подручју општине Сврљиг. Већина послодаваца је већ користила мере Националне службе за запошљавање, а сарадња ће бити настављена и у наредном периоду и, како је најављено, додатно интензивирана.

„Посета директора Националне службе је велики корак напред у успостављању још боље сарадње између општине Сврљиг и НСЗ. Од добре сарадње са Националном службом за запошљавање корист има наша општина, која жели да се економски развија, а такође и привредни субјекти који послују на подручју Сврљига“, истакла је овом приликом Јелена Трифуновић, председница општине.

Најновије на порталу Општине Сврљиг