Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана 46. седница Општинског већа

Данас је у великој сали Скупштине општине Сврљиг одржана 46. седница Општинског већа општине Сврљиг са једном тачком дневног реда – разматрања извештаја Државне ревизорске институције.

Председница Јелена Трифуновић позвала је да присуствују састанку и директоре јавних предузећа и установа.

Задовољна сам извештајем ДРИ. Извештај општине Сврљиг трећи је у Србији и има веома мали број уочених непрвилности, а то значи да предњачимо по домаћинском вођењу општине у целој Србији, каже Трифуновићева.

Са том констатацијом слаже се и начелница ОУ Дејана Митић која истиче да је извештај што се тиче буџета локалне власти најбољи у Србији када су у питању локалне самоуправе.

Шефица одсека за буџет и финансије Марина Савић каже да општина Сврљиг ни један динар није утрошила ненаменски и додаје да је Сврљиг мала али веома уређена општина која послује водећи се свим прописима.

Вредно је споменути да је Центар за туризам, културу и спорт установа у којој нема неправилности, што се тиче извештаја ДРИ, што су присутни већници и директори јавно и похвалили.

Директор Центра Зоран Гавриловић је истакао да ова установа има подоста надлежности, али да  и са недовољним бројем радника успева да послује попут установа које су многобројније, па чак и много боље.

Најновије на порталу Општине Сврљиг