Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана заједничка седница Штаба за ванредне ситуације и Савета за безбедност

Данас је у осам часова одржана је заједничка седница Штаба за ванредне ситуације и Савета за безбедност општине Сврљиг поводом великих снежних падавина које су задесиле нашу општину.

Председница општине и командант Штаба Јелена Трифуновић поручила је да координација између служби на терену мора бити знатно боља и ефикаснија како би сви послови били успешно завршени.

О ситуацији на терену говорио је директор ЈКСП “Сврљиг“ Игор Давидовић.

Он каже да стање није забрињавајуће али да су поједини путни правци тренутно делимично проходни, конретно ради се о саобраћајницама према селима Варош, Плужина, Копајкошара, превоју Ветрила, Лабукову и Пирковцу.

Јуче смо успели да отворимо скоро све путне правце и да пробијемо сметове, али због снега и јаког ветра поново су направљени наноси на терену, каже Давидовић.

Иначе, ЈКСП “Сврљи“ са своји пет машина опслужује 38 сеоских насеља и општину Сврљиг.

Председница општине похвалила је акцију мештана Грбавча који сами раоницима и тракторима пробијају сметове и крче пут у свом селу, уз помоћ месне канцеларије, а у координацији са ЈКСП-ом и општином Сврљиг.

Јелена Трифуновић апелује на све службе да буду спремне вечерас и у току сутрашњег дана јер су метеоролози најавили нове јаке падавине.

Приоритет је пут до Дома здравља, до Вртића, школа, али не смемо дозволити да нам села буду одсечена од града, уложићемо све напоре да грађанима обезбедимо несметано кретање ка селима и у граду, каже Трифуновићева.

Она истиче да је и Војска Србије понудила помоћ, и овом приликом се јавно захвалила на томе.

Иначе, председница општине апеловала је на све грађане да приликом чишћења снега испред своји објеката снег не бацају на улицу, већ са стране, поред пута, како не би угорозили саобраћај.

Такође, упућен је апел да се сви аутомобили уклоне са саобраћајница како би улице биле очишћене од стране ЈКСП Сврљиг, јер како је на састанку речено, машине неће пролазити у оним улицама где су напаркирани аутомобили и остала возила.

Најновије на порталу Општине Сврљиг