Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Акција “На динар, пет динара“

Општина Сврљиг одлучна је да у наредном периоду упетростручи износ који сакупе месне заједнице за унапређење инфраструктуре, уређење путева, канализационе мреже и сл.

Конкретно, Општина ће на сваки динар који сакупе мештани сврљишких села дати још пет динара, а све у циљу оживљавања села и останка младих људи у њима.

На састанку који је одржан протеклог петка, народни посланик Милија Милетић каже да је помоћ селима неопходна и да ће нова акција коју Општина покреће дати резултата.

Милетић је поручио да ће приликом извођења радова бити појачана контрола надзора али и представника месних заједница који морају бити присутни приликом извођења радова како би се све одвијало домаћински и на најбољи начин.

Покушаћемо да завршимо све путне правце који су битни за Сврљиг, а и у интересу су села. У плану је реконструкција многих путева, а само неки од њих су према селима Влахово, Периш и другим нашим сеоским насељима, поручио је Милетић.

Он каже да је могућа и помоћ државе, те додаје да ће и поред значајних инфраструктурних радова и улагању у села бити настављен процес комасације и у осталим атарима, јер како истиче то је предуслов за напредак у пољопривреди.

Велика је шанса да Сврљиг напредује у сваком погледу, пре свега зато што ће у наредном периоду имати помоћ и сарадњу са ресорним министарствима, рекао је Милетић.

Поред радова по селима, Милетић каже да се планирају велика улагања и у инфраструктуру у самом Сврљигу.

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић каже да ће општина наставити да координира са својим селима и да помаже у свим сегментима где је помоћ неопходна. Трифуновићева каже да је акција “На динар, четири динара“ у протеклом периоду дала резултата, да су села заживела, те да је инфраструктура знатно унапређена, као и то да су се стекли услови за повећање износа који даје општина Сврљиг за те намене.

Најновије на порталу Општине Сврљиг