Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Састанак са представницима ЈП Дирекције и ЦТКС

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић, председник СО Сврљиг Небојша Антонијевић, његов заменик Горан Јеремијић и народни посланик Милија Милетић иницирали су састанак са запосленим у Јавном предузећу “Дирекција за изградњу Сврљига“ и Центру за туризам, културу и спорт – на тему активности на комплексу “Базени Пастириште“.

Народни посланик Милија Милетић каже да је велика одговорност, првенствено, на представницима Центра за туризам, културу и спорт којима је поверен купалишни комплекс, као и на запосленима у Дирекцији који су задужени за праћење изградње овог велелепног комплекса.

Изградња базена општину Сврљиг кошта око 80 милиона динара, па се пословање на истом мора подићи на виши ниво. Најпре, приоритет је да се заврше сви започети радови како би полуолимпијски базен почео са радом, а потом да се сви недостаци на целокупном комплексу одклоне, од техничких до визуелних, рекао је Милетић.

Милетић је нагласио да се по завршетку свих радова спроведе детаљна контрола, у интересу Општине Сврљиг, а одговорност за евентуалне пропусте имаће ЈП “Дирекција за изградњу Сврљига“.

Представници Дирекције истичу да ће велики базен почети са радом до краја јуна месеца, односно да су у току завршни радови који су при крају.

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић истиче да се организација и активности представника Базена морају подићи на виши ниво – након завршетка радова на целокупном купалишном комплексу.

Директор Центра за туризам, културу и спорт Зоран Гавриловић каже да је купалишни комплекс од прошлог четвртка безбедност објекта подигао на виши ниво – ангажовањем ноћних чувара, а да ускоро следи и комплетно покривање видео надзором.

Заменик председника СО Сврљиг Горан Јеремијић сложио се са констатацијама својих колега, али и изнео критике на рачун директора ЈП “Дирекција за изградњу Сврљига“ због недавно изграђених тротоара према фабрици Камелеон где има пуно пропуста у раду.

Пошто је директор Стојановић са нама, који има пуну одговорност за инфраструктурне радове, апелујем да се сви ивичњаци – дуж тротоара према Камелеону, прописно оборе, односно спусте, баш онако као испред улаза у некадашњи погон Електронске индустрије. Уколико се тај посао адекватно не обави у интересу свих грађана, одговорни ће бити санкционисани, рекао је Јеремијић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг