Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана 4. седница СО Сврљиг

У среду, 31. августа, одржана је четврта седница Скупштине општине Сврљиг којом је председавао Небојша Антонијевић.

На дневном реду нашло се 6 тачака, па је седница СО Сврљиг завршена релативно брзо.

Одборници су, након усвајања дневног реда са прошлог заседања, усвојили Предлог Одлуке о давању сагласности председнику општине Сврљиг да може потписати Анекс Уговора о дугорочном закупу земљишта на кп.бр. 254/3 у КО Тијовац, као и Предлог одлуке о давању сагласности председнику општине Сврљиг да може потписати Уговор о дугорочном закупу земљишта на кп.бр. 254/2 у КО Тијоавац.

Наиме, усвајањем ових тачака СО Сврљиг дала је сагласност председници Јелени Трифуновић да потпише Анекс Уговор о дугорочном закупу земљишта на поменутим парцелама укупне површине 8ха 82а 50м2, односно на кп.бр. 254/2 површине 21ха 96а и 96м2 фирмама ‚‚GS TWO“ и ‚‚ЕНЕКОД“ које ће на овим парцелама, сходно уговору, градити соларне централе.

У наставку седнице СО Сврљиг усвојено је и Решење о образовању Комисије за очување традиције ослободилачких ратова.

Ова Комисија бавиће се заштитом права и унапређењем положаја ратних војних инвалида, бораца ратова и чланова њихових породица, очувањем традиције ослободилачких ратова, обележавањем јубилеја и заштитом и санацијом споменика борцима и жртвама.

За председника Комисије изабран је Славиша Матејић, а за чланове Игор Анредјић, Дејан Павловић, Саша Ђорђевић, Градимир Стевановић, Горан Јовановић и Владица Цветковић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг