Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Јерг Хескенс посетио општину Сврљиг

Јерг Хескенс, саветник премијера Србије Александра Вучића за привреду, задужен за долазак страних инвеститора, јуче је посетио општину Сврљиг.

Jelena Trifunović u razgovoru sa Jergom Heskensom Хескенс се најпре у кабинету председнице општине Сврљиг састао са ужим руководством – председником СО Сврљиг Небојшом Антонијевићем, његовим замеником Гораном Јеремијићем, замеником председнице општине Градимиром Милосављевићем и иницијатором састанка народним послаником Милијом Милетићем.

Будите сигурни да се озбиљно трудимо да помогнемо вашој општини и њеним грађанима. Милија Милетић је човек који се свим срцем залаже да покрене своју опшину и упосли грађане и ја то искрено ценим, рекао је Хескенс.

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић каже да је ово први корак који је начињен ка побољшању привредне слике општине и боље будућности Сврљига.

Саветник Хескенс се након састанка са представницима локалне самоуправе састао и са привредницима општине Сврљиг који имају жељу за проширењем производних капацитета и упошљавањем нових радника.

После састанка који је организован у сали СО Сврљиг, делегација из Београда и општинско руководство обишли су погоне Хербогал, Сиен, Мин Див, Прогрес, Трилорд, Каскер и Давид.

Народни посланик Милија Милетић истакао је да је ово веома важна посета за општину Сврљиг, која има реалне шансе да доведе инвеститоре који могу упослити већи број радника.

Sastanak u sali SO Svrljig

Сврљигу је заиста потребно мало да економски ојача и напредује у сваком погледу. Упознали смо господина Хескенса са расположивим и слободним привредним капацитетима наше општине који могу бити будућа места за нове инвеститоре, истакао је Милетић.

Он додаје да је договорено да се у наредном периоду, заједничким снагама и ангажовањем, покуша довести већи број инвеститора, првенствено из Немачке, али и из других земаља.

Најновије на порталу Општине Сврљиг