Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана 12. седница Општинског већа

Данас је одржана 12. седница Општинског већа општине Сврљиг. Седницом је председавао заменик председнице општине Сврљиг Градимир Милосављевић.

Већници су након усвајања записника са прошле седнице, разматрали, а потом и усвојили Решење о отварању апропријације и распоређивању наменских средстава – Општинска управа и Решење о отварању апропријације и распоређивању средстава – П.У. Полетарац.

Изсвестилац по овим тачкама била је начелница Одсека за буџет и финансије општине Сврљиг Марина Савић.

Под тачком разно већник Владица Живановић истакао је да општина Сврљиг треба већ сада кренути са припремама за обележавање 100 година од Топличког устанка. Он истиче да ће обележавање ове значајне годишњице бити приређено код спомен обележја палим борцима у селу Грбавче. Живановић каже да ће овај догађај бити на државном нивоу, па се очекује посета и представника Владе Републике Србије. Обележавање је планирано за 13. март 2017. године.

Већник Боривоје Петковић захтевао је од секретара већа да упути предузећу Ј.П. Дирекција за изградњу Сврљига допис са питањима на које већ, како он каже, три године није добио одговоре. Ради се о поправци улице Мргудове која је по речима већника у лошем стању и неопходна је хитна санација, због предстојећег зимског периода.

Најновије на порталу Општине Сврљиг