Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Премијер Александар Вучић посетио општину Сврљиг

У току јучерашњег дана председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се са народним послаником Милијом Милетићем и председницом општине Сврљиг Јеленом Трифуновић.

Он је у оквиру оквиру седмодневне посете југоистоку Србије обишао село Белоиње и основну школу ‚‚Добрила Стамболић“ у Сврљигу.

У Белоињу, премијер Александар Вучић и општинско руководство разговарали су са Гораном Васићем, власником газдинства које се бави туризмом, о проблемима са којима се сусреће, као и модалитетима будућег развоја овог посла.

Посети овом газдинству присуствовали су и министар државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић и министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић.

Током посете сврљишкој О.Ш. ‚‚Добрила Стамболић“, Александар Вучић је заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем и министром просвете Младеном Шарчевићем обишао хемијски кабинет и остале просторије школе и разговарао са тамошњим руководством о потребама и проблемима са којима се сусрећу.

vanja-udovicc

Иначе, вредно је истаћи да ће за потпуну реконструкцију ове образовне установе, Канцеларија за управљање јавним улагањима обезбедити 73 милиона динара, који су намењени за обнову крова, котларнице и фасаде.

Најновије на порталу Општине Сврљиг