Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Ускоро нови спортски клуб у Сврљигу

У оквиру акције ,,Дан отворених врата“ помоћник председнице општине Сврљиг Мирослав Марковић примио је данас сврљишке спортисте – дизаче тегова, Данила Анђелковића, Ненада Стевановића и Давида Мишковића.

Данило Анђелковић постигао је веома запажене резултате на Светском првенству у дизању тегова које је пре неколико месеци одржано у Књажевцу, што је охрабрило ову групу младих спортиста да покрену иницијативу за формирање клуба дизача тегова на територији општине Сврљиг.

Као и до сада локална самоуправа увек је подржавала добре иницијативе и иницијативе младих људи. Њихова идеја је да оформе клуб како би омасовили и популаризовали ову врсту спорта на територији општине Сврљиг, а обзиром на њихове добре резултате, ентузијазам и жељу за бављење овим спортом, даћемо им сву логистичку подршку, рекао је Марковић.

Иначе, млади Анђелковић је у категорији дизача тегова до 82,5 кг телесне тежине, са својих 76,4 кг, успео да подигне чак 220 килограма и на тај начин оборио светски рекорд у тој дисциплини дизања тегова.

Вредно је истаћи да су досадашње резултате постигли искључиво захваљујући великој жељи и упорности, без обзира што су тренирали у веома скормним условима и уз помоћ спортских реквизита који су сами израдили.

Формирање спортског клуба очекује се почетком 2017. године.

Најновије на порталу Општине Сврљиг