Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана 8. седница Скупштине општине Сврљиг

Одборници СО Сврљиг на јучерашњој 8. седници СО Сврљиг између осталог, усвојили су и предлог Пословника СО Сврљиг, предлог Одлуке о буџету општине Сврљиг за 2017. годину и предлог решења о усвајању финансијског извештаја за 2017. годину СО Сврљиг.

[prettyfilelist type=“pdf,xls,doc,zip,ppt,img,mp3″ filestoshow=“11362,“ hidefilter=“true“ hidesort=“true“ hidesearch=“true“ openinnew=“true“ filesPerPage=“3″]

Одборници локалне Скупштине усвојили су и предлог Решења о давању на коришћење пословног простора Министарству унутрашњих послова Полицијској управи у Нишу-Полицијској станици Сврљиг, предлог Решења о давању сагласности на Статут ЈКСП ,,Сврљиг“, као и предлог Решења о усвајању финансијског плана Црвеног крста Сврљиг за 2017. годину и предлог Решења о давању сагласности на план програмских активности Црвеног крста Сврљиг за 2017. годину.

skupstina

Именована је Општинска изборна комисија општине Сврљиг у сталном саставу коју чине:

  1. Биљана Радојковић, председник, на предлог Српске напредне странке
  2. Марија Михајловић, заменик председника, на предлог Српске напредне странке
  3. Драган Милошевић, члан, на предлог Уједињене сељачке странке
  4. Тамара Јовић, заменик члана, на предлог Уједињене сељачке странке
  5. Иван Арсић, члан, на предлог Уједињене сељачке странке
  6. Владица Миленовић, члан, на предлог Уједињене сељачке странке
  7. Јовица Милановић, члан, на предлог Уједињене сељачке странке
  8. Сретен Станковић, заменик члана, на предлог Уједињене сељачке странке
  9. Милена Радовановић, члан, на предлог Уједињене сељачке странке
  10. Драган Виденовић, заменик члана, на предлог Уједињене сељачке странке
  11. Ивица Пантић, члан, на предлог Српске напредне странке
  12. Војкан Маринковић, заменик члана, на предлог Српске напредне странке
  13. Владица Цветковић, члан, на предлог Социјалистичке партије Србије
  14. Оливер Милутиновић, заменик члана, на предлог Нове Србије
  15. Никола Петровић, члан, на предлог Партије уједињених пензионера Србије
  16. Горан Раденковић, заменик члана, на предлог Јединствене Србије
  17. Иван Радосављевић, члан, на предлог Демократске странке
  18. Мирољуб Николић, заменик члана, на предлог Демократске странке Србије.

На истој седници разрешен је члан УО Центра за социјални рад Раде Ђорђевић, а уместо њега постављен је Љуба Ђорђевић, социјални радник.

Одборници су усвојили и Извештај о раду Општинске управе за период од 01.01. – 31.15.2015. године која је образована као јединствен орган, са унутрашњим организацијама: Одељење за буџет и финансије (Одске за рачуноводство, Одсек за локалну пореску администрацију и Служба за имовинско-правне послове), Одсек за привреду, Одсек за урбанизам, стамбено-комуналне делатности и грађевинарство, Одсек за инспекцијске послове и Одељење за друштвене делатности и општу управу.

Такође, усвојен је и предлог решења годишњег извептаја о раду Општинског правобранилаштва Општине Сврљиг за 2015. годину.

Пред одборницима нашле су се и тачке предлог кадровског плана општине Сврљиг за 2017. годину, предлог Одлуке о усвајању плана јавних набавки за 2017. годину, предлог Локалног акционог плана запошљавања општине Сврљиг за 2017. годину, предлог Одлуке о усвајању плана детаљне регулације за производни комплекс у урбанистичкој зони “Б“ у Сврљигу, предлог Решења о давању сагласности на Одлуку о програму коришћења из субвенција ЈКСП ,,Сврљиг“ Сврљиг за 2017. годину, предлог Решења о давању сагланости на програм пословања ЈКСП ,,Сврљиг“ Сврљиг за 2017. годину, предлог Огласа за прибављање непокретности у јавну својину општине Сврљиг, прикупљањем писмених понуда, у КО Сврљиг, предлог Решења о формирању комисије за спровођење поступка прибављања непокретности општине Сврљиг, прикупљањем писмених понуда у КО Сврљиг, предлог Одлуке о водосанбдевању на територији општине Сврљиг, предлог Одлуке о финансијској помоћи брачним паровима, предлог Решења о именовању члана Тима за развојно планирање П.У. ,,Полетарац“ Сврљиг.

Најновије на порталу Општине Сврљиг