Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Посета сеоској школи у Лалинцу

Помоћник председнице општине Мирослав Марковић протекле недеље у оквиру посете сеоским – истуреним одељењима оснвоне школе ‚‚Добрила Стамболић“ посетио је школу у сврљишком Лалинцу.

Школа броји 13 ученика, како из Лалинца – тако и из околнихг села, који похађају наставу од првог до осмог разреда. Они су подељени у три учионице које су опремљене свом потребном опремом за обављање наставе.

‚‚Посетом школе установили смо да су услови за обављање наставе адекватни, али као и у осталим одељењима по селима и ово истурено одељење има мањих недостатака, као што је дотрајала столарија и фасада око мокрог чвора“, рекао је Марковић.

Он истиче да ће Општина Сврљиг у будућем периоду направити листу приоритета када су у питању школе на селу како би услови за рад и одржавање наставе били знатно бољи.

‚‚У току наредне године вршиће се реконструкција матичне школе у Сврљиг, тако да ћемо након тога имати већих могућности да пажњу усредсредимо на истурена одељења по селима која су нама веома важна и значајна“, рекао је Марковић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг