Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Реконструкција Средње школе у Сврљигу

У среду, 18. јануара, општину Сврљиг посетили су представници Америчке амбасаде у Београду како би разговарали о реализацији новог пројекта, а који се тиче унапређења енергетске ефикасности и реконструкције С.С.Ш. ‚‚Душан Тривунац Драгош“ у Сврљигу.

Конкретно, реч је о пројекту којим је предвиђена замена старих и дотрајалих прозора, постављање адекватне изолације и уређење спољне фасаде, реконструкцију крова и тоалета, као и изградњу свлачионица у оквиру фискултурне сале.

Иван Тасић, представник Америчке амбасаде, каже да је задовољан стањем објекта Школе и додаје да би реализацијом пројекта ова образовна установа знатно променила свој изглед и намену на боље.

Ставили смо акценат на унапређење енергетске ефикасности образовних установа на територији општине Сврљиг, а помоћ у реализациији наших планова затражили смо од многих европских фондова и страних амбасада у нашој земљи. У овој години радиће се на реконструкцији Основне школе, а имамо излгедну шансу да радови на уређењу отпочну и на објекту Средње школе, истиче Мирослав Марковић, помоћник председнице општине Сврљиг.

На састанку у кабинету председнице општине било је речи и о развоју и унапређењу туризма и културе.

Директор Центра за туризам, културу и спорт Марко Младеновић каже да ће ова установа у овој години прогресивније радити на тим пољима, нагласивши да подршку очекује од ове, али и других амбасада и надлежних институција.

Након радног састанка делегација Америчке амбасаде и представници општине Сврљиг обишли су Средњу школу, а потом и вишенаменску спортску халу која је у изградњи.

Најновије на порталу Општине Сврљиг