Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Посета сеоској школи у Драјинцу

У 2017. години наставља се са добром праксом и спровођењем квалитетних акција и активности од значаја за развој образовања на сеоском подручју.

Поводом тога, помоћник председнице општине Сврљиг Мирослав Марковић данас је обишао село Драјинац и истурено одељење О.Ш. ,,Добрила Стамболић“ – у оквиру акције посете сеоским – истуреним одељењима.

16237936_362246070823429_2078137452_n

Драјинац је једно од већих сеоских насеља у Сврљигу, што показује и број ученика и деце предшколског узраста. Од првог до петог разреда у овом селу наставу похађа 16 ученика, док 6 детета похађа предшколски програм.

У овој школи потребна је замена дотрајале столарија, али и мобилијара у дворишту који су временом оштећени. Других недостатка нема. Услови за рад су веома задовољавајући и поред веома ниских температура учионице су топле и одлично осветљене, а најважније од свега је да ће ова школа опстати још дуго, дуго, истиче Марковић.

У децембру 2016. године Мирослав Марковић посетио је школе у Белоињу и Црнољевици која у својим одељењима броје по једног ђака. У овим школама нема значајних проблема, а као једини проблем наводе мали број ђака.

Марковић је до сада обишао сва истурена одељења у сврљишкој општини. На основу стања на терну сачиниће се листа приоритета, како би се у што краћем периоду решили сви постојећи проблеми.

Најновије на порталу Општине Сврљиг