Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана девета седница Скупштине општине Сврљиг

Данас је одржана девета седница Скупштине општине Сврљиг, а на дневном реду нашло се осам тачака.

На почетку седнице, одборници локалног парламента одали су последњу почаст преминулом колеги, пријатељу и некадашњем председнику општине Сврљиг Тихомиру Виденовићу, минутом ћутања.

Након усвајања записника са претходне седнице, пред одборницима се нашао предлог Решења о усвајању исправке финансијског плана Црвеног крста Сврљиг за 2017. годину, чији је известилац био Стеван Стојановић, повереник ове организације у Сврљигу.

Stevan-CK

Стојановић каже да се ради о једном пропусту који је настао јер је предлог финансијског плана предат почетком децембра на нешто мало већем износу, али је сада направљена измена и финансијски план је усклађен са буџетом.

Народни посланик Милија Милетић изнео је бројне сугестије и примедбе на рад Скупштине општине Сврљиг, конкретно на људе који су одговорни за рад Скупштине.

Ја не могу да разумем, као човек који је ту од 2004. године, као одборник и имао сам и одређене функције, да се материјал, а и сигуран сам да господин Стеван зна каква је процедура и на који начин треба да се ради и зна да када се усвоји буџет – колики је буџет, толико може и да се троши. Предлог који сте ви доставили пре саме Скупштине, која је одржана 22-ог, када ја нисам био ту, прихваћен од стране секретара СО Сврљиг, председника СО, његовог заменика и мислим да је на тај начин направљена грешка која нема последица, али следећи пут би позвао људе који раде у Скупштини, раде га за плату, мислим и на остале стручне службе у општини да мора да се ради одговорно и онако како треба. Није у реду да неко пре саме Скупштине достави материјал који није у складу са буџетом, рекао је Милија Милетић.

so-svrljig-2017---9

Он је апеловао на људе који раде у Скупштини, конректно на секретара, председника СО и његовог заменика, да материјал који дође на разматрање мора веома пажљиво да се прегледа како Скупштина и одборници не би долазили у ситуацију да донете предлоге мења након месец дана.

Ово је задња опомена за људе које предлаже одброничка група Уједињене сељачке странке, у крајњем случају ако са оваквом праксом буде настављено и у наредном периоду ми ћемо тражити одговорност и смену за све које је УСС гласала, рекао је Милетић

На данашњој седници разрешена је В.Д. директора Центра за социјални рад Весна Недељковић због истека мандата на који је бирана.  За њено разрешење гласало је свих 27 одборника Скупштине општине Сврљиг.

За новог В.Д. директора Центра за социјални рад, великом већином, изабрана је Јелена Ђорђевић  дипломирани психолог на мандатни период од 6 месеци.

Jelena-Dj.-direktorka-centra

Јелена Ђорђевић рођена 12.02.1980. године у Нишу. Живи у Сврљигу где је завршила основну школу, а средњу медицинску школу завршила у Нишу. Звање дипломираног психлога стекла је на Филолошком факултету у Нишу, департман за психологију. Запослена у Центру за социјални рад од 2011. године на пословима водитеља случајева и супервизора. Руководилац је интерног тима за заштиту жртава од насиља у породици и партнерским односима. Похађала је броје обуке и семинаре из обласит социјалне заштите. Актуелно је на четвртој години едукације из системске породичне терапије са чијим завршетком добија звање системског породичног тарапеута. Удата, мајка двоје деце.

Захваљујем се на указаној подршци и поверењу и надам се да ћу га оправдати у наредном периоду. Трудићу се да додатно унапредимо пословање у Центру за социјални рад у Сврљигу, рекла је Јелена Ђорђевић, новоизабрана директорка Центра за социјални рад Сврљиг.

Одборници су након именовања В.Д. директорке Центра за социјални рад усвојили предлог Решења о разрешењу председника и чланова комисије за спровођење поступка јавног надметања ради отуђења или давања у закуп грађевинског земљишта у јавној својини. Одмах након тога уследило је гласање за предлог Образовања исте комисије који је већински подржан, а за чланове су изабрани:

    1. Биљана Радојковић, дипломирани правник, председник,
    2. Мариола Гагић, дипломирани правник, заменик председника,
    3. Милош Милошевић, дипломирани инжењер пољопривреде, члан,
    4. Далиборка Марковић, грађевински инжењер, члан,
    5. Радојко Ранђеловић, трговац, члан,
    6. Мила Живановић, дипломирани инжењер грађевине, члан,
    7. Иван Тасић, дипломирани инжењер пољопривреде, члан,
    8. Ивица Пантић, правник, заменик члана,
    9. Биљана Миладиновић, текстилни техничар, заменик члана,
    10. Живорад Алексић, инжењер грађевине, заменик члана,

Одборници су данас усвојили и предлог Решења о усвајању извештаја о раду Савета за здравље општине Сврљиг за период од 01.01.2015. – 17.12.2015. године.

Milija-Miletic

У оквиру одборничких питања народни посланик Милија Милетић (УСС) поставио је 16 питања и то:

  1. Директору Дома здравља Сврљиг: Да ли је поднешен захтев за набвку од стране Министарства здравља, за набавку возила за превоз пацијената за дијализу  и за превоз осталих пацијената?
  2. Центру за социјални рад: Да ли је у оквиру делокруга рада Центра за социјални рад поднешен захтев надлежном министарству за добијање средстава за реконструкцију и изградњу, односно градњу дома за старе, односно геренто центра?
  3. Општини Сврљиг и председници општине: Да ли је у поступку захтев и докле се стигло са завршетком спортске хале, јер знамо да је у току 2016. године одрађена набавка и да поступак по тој набавци још није завршен. Да ли је достављен пројекат спортске хале надлежном министарству.
  4. Општини Сврљиг: Да ли је припремљен захтев и пројекат који треба да се достави амбасади Сједињених држава за реконструкцију Средње школе у Сврљигу.
  5. Општини Сврљиг и председници општине: Да ли је општина Сврљиг на челу са Јеленом доставила захтев за потребу за изградњу пута од Сврљига према Старој планини.
  6. Општини Сврљиг и председници општине: Да ли је поднешен захтев за реконструкцију пута од магистралног пута од Ниша ка Сврљигу до села Грбавче.
  7. Председници општине: Да ли се ушло у процедуру израде пројеката за комплетну инфраструктуру у нашој оптшини, за израду документације:
    – Пут од регионалног пута који иде према Старој планини према Извору, Бурдиму и према Тијовцу. Да ли је тај пут ушао у поступак да се изради комплетна пројектна документација и докле се стигло.
    – Пут од главног пута према Гушевцу, Лукову и Влахову.
    – Пут према Галибабинцу, регионални пут, да ли је поднешен захтев Путевима Србије да изврше реконструкцију као од Гојмановца до Сврљига.
  8. Општини Сврљиг и председници општине: Да ли је израђена документација за изградњу водоводне мреже у Сврљигу и магистралног вода од Манојлице до Сврљига, како би смо решили проблем са водоснабдевањем у Сврљигу.
  9. Општини Сврљиг и председници општине: Да ли је достављен захтев да се одради решавање водоснабдевања са водозахватима и у осталим селима, Драјинац, Преконога, Плужина и да ли је ЈКСП Сврљиг по закону постало власник свих водовода у Сврљигу.
  10. Пољопривредној стручној служби: Да ли је поднешен захтев за расписивање конкурса за издавање пољопривредног земљишта у општини Сврљиг за период 2017. године
  11. Општини Сврљиг и председници општине Пољопривредној стручној служби: Да ли се зна колико је слободног земљишта у Сврљигу које је некада било у власништву задруга.
  12. Општини Сврљиг: Да ли су припремљени пројекти за изградњу моста код Електродистрибуције који повезује две индустријске зоне.  Да ли је израђени пројекат добио употребну дозволу?
  13. Општини Сврљиг: Да ли је припремљен пројекат зоне индустрије?
  14. Општини Сврљиг: Докле се стигло се издавањем потребних дозвола инвеститорима који желе да улажу у алтернативне видове енергије, да ли им је издата дозвола и да ли је дошао инвеститор у Сврљиг и да ли је покренуо реконструкцију објекта који се налази преко пута Дома здравља.
  15. Општини Сврљиг: Да ли општина Сврљиг има канцеларију за локални економски развој или лице које је задужено за ту канцеларију.
  16.  Општини Сврљиг и председнику СО Сврљиг: Да ли су одборници СО Сврљиг упознати са иницијативом да ће 10.02.2017. године бити одржан Сајам Сврљига у Београду.

Рацо Ментовић (СПС) је поставио следећа питања:

  1. Да ли ће медијима бити омогућено да прате и снимају седнице Општинског већа.
  2. Да ли ће одборници добити извештај о раду Општинског већа.
  3. У вези просторија додељене МУП-у ПС Сврљиг. Знамо да сте одлуку донели да се просторије користе без накнаде, сада имамо инфорамцију да је Веће донело одлуку да се просторије дају Полицијској станици на трајно коришћење.
  4. Да ли је тачно да је из буџетских средстава купљене возило Рено за потребе МУП-а ПС Сврљиг.
  5. У ранијим поплавама су оштећени наши пчелари пре свега који су имали кошнице у неготинској крајини. Колико је пара додељено за санирање последица од елементарних непогода. Имамо информацију да је тражено за сврљишке пчеларе око 700.000 за санирање кошница, тражимо веродостојан одговор.

Слваољуб Вучковић (УСС) поставио је следећа питања:

  1. На прошлој скупштини 22. децембра поставио сам питање о проблему са канализацијом у Росуљи и месец и по дана је прошло од тада и нема одговора. Када могу очекивати одговор и шта ја да кажем суграђанима, упитао је Вучковић.

Горан Маринковић (ЈС) је поставио следећа питања:

  1. Када ће бити поправљена расвета од моста до насеља Сараја код бедема?
  2. Поново се појавио проблем паса луталица. Када ће почети са збрињавањем паса луталица?

Најновије на порталу Општине Сврљиг