Одржана конференција представника Општине и организације “ЕУ Прогрес“

Претходне недеље одржана је конференција за новинаре поводом сарадње Општине Сврљиг и организације “ЕУ Прогрес“.

На конференцији су говорили Радуле Ристовић, председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић и њен помоћник Мирослав Марковић који је представио пројекат који се тренутно реализује на територији сврљишке општине.

Како је Марковић рекао пројекат „Едукативно и економско оснаживање жена које се баве пољопривредом“ је из области родне равноправности, а у реализацију истог прикључило се доста заинтересованих суграђанки.

Председница општине Јелена Трифуновић истиче да је досадашња сарадња са “ЕУ Прогресом“ на завидном нивоу, али да је потребно алармирати све привреднике да се укључе и аплицирају на конкурсима које расписује ова организација, како би унапредили своја пословања.

Као локална самоуправа препознали смо потребе жена које се баве пољопривредом, а уз помоћ овог Пројекта смо пронашли и начина да добром делу заинтересованих жена и помогнемо. Уколико реализација овог Пројекта буде дала конкретне резултате у пракси, сигурно да ћемо кроз овакве и сличне пројекте наставити да помажемо жене са територије наше општине које се баве и живе од пољопривреде, рекао је Марковић.