Општина Сврљиг проглашена за најбољу локалну самоуправу у Србији

Општини Сврљиг као најбољој локалној самоуправи у Србији јуче је уручена награда “Капетан Миша Анастасијевић“ у Новом Саду.

У име општине Сврљиг награду је примио помоћник председнице општине Сврљиг Мирослав Марковић, а додели је присуствовао и народни посланик Милија Милетић.

Општина Сврљиг предложена је од стране Министарства за државну управу и локалну самоуправу Републике Србије, односно министарке Ане Брнабић у категорији најбоља локална самоуправа.

Разлог што је општина Сврљиг предложена је свакако домаћинско пословање у 2016. години, добар однос према послу и грађанима и ефикасан рад када су у питању послови локалне самоуправе.

Велика је част и привилегија, али уједно и велика обавеза примити једну овако престизну награду, награду „Капетан Миша Анастасијевић“. Сигурно је да нам ово признање даје велики подстрек и мотивацији да наставимо са нашим марљивим радом, поручио је Марковић.

Награде су уручене привредницима из Србије, компанијама, уметницима, новинарима, а укупно је награђено њи двадесет четворо, међу којима је и Општина Сврљиг.

Народни посланик Милија Милетић каже да је награда за једну малу општину попут Сврљига од великог значаја.

Захвални смо што је Министарство дало предлог да баш Сврљиг буде награђен као најбоља локална самоуправа. То говори о вођењу домаћинске политике, о вођењу општине на домаћински начин, каже Милетић.

Иначе, додела награде је приређена у оквиру пројекта ‚‚Пут ка врху“ и има за циљ афирмацију привредног стваралаштва, предузетничке културе и друштвених вредности у целини.

Награду чини плакета и златник са ликом Капетана Мише, а одлуку о добитницима доноси петочлани жири.