Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Туризам – шанса за економски напредак

Помоћник председнице општине Сврљиг Мирослав Марковић данас је посетио село Копајкошару и туристичке дестинације – пећине Самар и Језаву.

Циљ посете је промоција и развој туризма у општини Сврљиг.Markovic u Kopajkosari 1

Имамо срећу да се на територији општине Сврљиг налазе дословно речено бајковити предели нетакнуте природе. Многих туристичких локација ни ми као грађани Сврљига још увек нисмо ни свесни, а оне су нам ту, на дохват руке. Управо би то требао да буде наш први задатак – да мапирамо све познате и мање познате потенцијале, туристичке дестинације на територији наше општине, поручио је Марковић.

У Копајкошари има заиста потенцијала, недавно је инвестирано у изградњи летњиковца и степеништа до пећине Самар, а такође уређен је плато и постављене су клупе за одмор као и табле са описима.

Markovic u Kopajkosari3

Помоћник председнице Марковић каже да би следећи корак требао бити израда брошура, тролисница и промо материјала, али и да се осмисли једнодневни или вишедневни Програм за туристе који ће посећивати Сврљиг у наредном периоду.

Туристи желе да виде природне лепоте, ми их имамо. Богати смо пећинама, планинама, изворима пијаће воде, нетакнутом природом, свим оним за шта многи из великих метропола жуде, каже Марковић.

Марковић је предложио да се крене у припрему Програма који ће се понудити туристима и туристичким агенцијама како би у току једног дана могло да се посети више различитих локација у Сврљигу, јер по његовим речима, само на тај начин општина може привући веће групе туриста.

Најновије на порталу Општине Сврљиг