Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Завршен 5. турнир у малом фудбалу у Драјинцу

Свечаном доделом награда најбољим екипама и појединцима, синоћ је завршен пети турнир у малом фудбалу “Три на три“ у селу Драјинац.

У категорији сениора прво место и 50.000 динара освојила је екипа “Медо“, друго “Здравац“ и награду од 20.000 динара и треће место припало је екипи “Кемпес 1“ и награда од 10.000 динара.

Најбољи играч турнира је Душан Милојевић.

У категорији омладинаца прво место освојила је екипа “Мала Канада“, друго “Ђаволи“ и треће “Змајеви“.

Најбољи играч у овој категории био је Михајло Ђорђевић.

Поред турнира у фудбалу, у Драјинцу су се такмичили и у кошарци и слободном бацању, па је тако прво место у баскету у спортској дисциплини “слободан бацања“ освојила екипа “Ко то тамо пева“, друго место “Каста“ и треће “Х“. Најистакнутији појединац у овој конкуренцији био је Петар Костић.

У категорији сениора у баскету прво место припало је екипи “Лудо жељотека“, друго екипи “Зицери“ и треће “Јантери“.

Најбољи играч турнира у баскету био је Александар Бранковић.

У категорији кадеткиња прво место освојила је екипа “Каста“, док је друго припало екипи “АНД1“. Најистакнутија кадеткиња била је Анастасија Ђорђевић.

Награде и захвалнице је у име општине Сврљиг најбољима уручио помоћник председнице општине Сврљиг Мирослав Марковић.

У име локалне самоуправе честитам организаторима и свим учесницима турнира у малом фудбалу и баскету на постигнутим резултатима и фер-плеј такмичењу. Општина Сврљиг је подржавала увек овакве манифестације и настојаће да подржи све будуће активности оваквог и сличног типа, а које промовишу спорт, младе, културу, село и све праве и домаћинске вредности, поручио је Марковић.

Марковић каже да турнир у Драјинцу из године у годину окупља све већи број људи и представља увертиру пред предстојећи “Видовдански турнир у малом фудбалу“ у Сврљигу.

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг