Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Немци заинтересовани за пчелиње производе из Сврљига

Минуле недеље у сали Скупштине општине Сврљиг одржан је састанак представника Локалне самоуправе, Удружења сврљишких пчелара и немачке фирме “Алвекс“ из Бремена која врши откуп свих пчелињих производа.

Конкретно, реч је о успостављању дугорочне сарадње фирме “Алвекс“ и сврљишког удружења пчелара на пољу откупа меда, проплиса, матичног млеча и пчелињег отрова.

Оно што је ова фирма понудила јесте да се обавеже уговором како би унапред обезбедила потребне количине меда и осталих пчелињих производа и на тај начин задовољила своје потребе и потребе својих купаца.

Са менаџером куповине фирме “Алвекс“ Ханесом Хајнсохеном састао се помоћник председнице општине Сврљиг Мирослав Марковић и том приликом истакао да ће Општина Сврљиг учинити све да сарадња буде успешна.

Ради се о једној изузетној озбиљној фирми која за потребе Немачке, али и целе ЕУ, врши прераду пчелињих производа. Представници “Алвекса“ заинтресовани су да са територије наше општине откупљују, практично у неограниченим количинама, све што наши пчелари могу да произведу, рекао је Марковић и додао да је још једна погодност то што су Немци спремни да се обавежу уговором годину дана унапред о цени и количини робе.

Најновије на порталу Општине Сврљиг