Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Родитељима ученика првог разреда по 5000 динара

У понедељак, 4. септембра, у сали Основне школе “Добрила Стамболић“ уручене су новчане надокнаде у висини од по 5.000 динара – родитељима деце која су ове године кренула у први разред основне школена територији сврљишке општине.

Вредно је истаћи да Општина Сврљиг, поред новчаних средстава које издваја како би родитељима олакшала почетак школске године, сваке године обезбеђује ученицима првог разреда школски прибор.

Помоћник председнице општине Сврљиг Мирослав Марковић и народни посланик Милија Милетић искористили су прилику како би разговарали са родитељима ученика у сали Основне школе и на тај начин се ближе упознаали са актуелним пробломемима родитеља.

Свим ученицима честитам полазак у школу, да буду вредни и марљиви и да слушају своје родитеље, учитеље и наставнике. Ми смо свесни великих трошкова којима се излажу родитељи када деца крену у школу, поготову у први разред, па управо из тог разлога Локална самоуправа дуги низ година помаже на овакав начин, рекао је Марковић.

Народни посланик Милија Милетић честитајући почетак нове школске године свим ученицима, поздравио је окупљене родитеље и рекао да општина Сврљиг наставља са реализацијом свих започетих пројеката, те додао да је потребно највећу пажњу усмерити ка развоју деце и школства.

На крају, присутнима се обратио и начелник ПС Сврљиг Ненад Живковић рекавши да ће у наредном периоду службеници Полицијске станице Сврљиг одржати неколико кратких предавања на тему безбедности у саобраћају.

Живковић је свој деци поделио по брошуру и бојанку са асоцијацима на саобраћајне прописе, које су почетком месеца изашле из штампе захваљујући Општини и ПС Сврљиг.

Најновије на порталу Општине Сврљиг