Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржан састанак општинског Штаба за жетву

На последњем заседању Штаба за жетву општине Сврљиг препоручена је цена комбајнирања сламе која износи 12 000 динара без балирања, односно 14 000 динара са балирањем сена, по једном хектару.

Такође, утврђен је и план теренског обиласка села, атарских путева, као и утврђивање приоритета за жетву током сезоне.

Жетва пшенице је условљена битним фактором, а то је садржај влаге у зрну, када се тај садржај спусти на задовољавајући минимум, значи 14%, тада ће почети и жетва. Свакако да то даље зависи од временских услова, али, гледајући сада, температуре су доста високе, око тридесет степени. Очекујемо жетву у пуном јеку већ за десетак дана.

Председник СО Сврљиг Игор Давидовић истакао је да ће општина вршити контролу на терену у сарадњи са Јавним комуналним стамбеним предузећем “Сврљиг“ и Одсеком за изградњу, комуналне делатности, пројектовање и надзор. Он је додао да ће на располагању у току жетве за поправку атарских путева и текућих проблема бити на располагању две радне машине из ЈКСП-а.

На територији Сврљига под житарицама је око 1.100,00 хектара и очекује се принос од око 3,2 тоне по хектару по извештају Пољопривредне службе Општине Сврљиг.

Седници Штаба за жетву који је одржан у сали СО Сврљиг присуствовали су народни посланик Милија Милетић, председник Скупштине Општине Игор Давидовић, председник Штаба за жетву Томислав Васић, чланови Штаба Весна Богдановић и Иван Тасић и председници месних заједница.

Најновије на порталу Општине Сврљиг