Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Састанак председнице општине са представницима месних заједница

Данас је у сали Скупштине општине Сврљиг одржан састанак представника месних заједница са председницом општине Јеленом Трифуновић, народним послаником Милијом Милетићем и начелником Полицијске станице Ненадом Живковићем.

Тема састанка била је акција ,,На динар, пет динара“ која ће се спроводити у току наредне године на територији сврљишке општине, а тиче се унапређења инфраструктуре у селима кроз изградњу путева, воводова, реконструкцији објеката и сл.

Општина Сврљиг је расписала позив за суфинансирање комуналних радова кроз акцију ,,На динар, пет динара“ уз учешће овлашћених предлагача – месних заједница са подручја Сврљига. Конкурс је отворен у периоду од 15. септембра до 20. новембра текуће године, истакла је председница општине Јелена Трифуновић окупљеним представницима месних заједница.

По њеним речима предлагач радова може бити Месна заједница са територије Сврљига,  која ће досатавити писмени захтев за извођење радова са називом подносиоца пројекта, као и са описом врсте радова и финансијском конструкцијом истих. Трифуновићева је истакла да месна заједница може да уплати највише 300.000 динара и притом да приложи доказ да располаже сопственим финансијским средствима.

Народни посланик Милија Милетић је истакао да општина покушава да свим селима изађе у сусрет, те да оно што је најбитније и од приоритета за сваку месну заједницу буде на време и адекватно урађено.

Милетић је поручио представницима месних заједница да уколико имају било каква сазнања или информације да је неко у претходном периоду вршио противзаконите радње да случај пријаве надлежнима, првенствено Полицијској станици Сврљиг.

О дешавањима на терену говорио је и начелник ПС Сврљиг Ненад Живковић, првенствено о шумским крађама које су актуелне у овом периоду, али и о саобраћајним законима и сл.

Најновије на порталу Општине Сврљиг