Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Обележен Дан општине Сврљиг

Дан општине Сврљиг обележава се 8. маја, на дан када се сврљишка нахија прикључила Кнежевини Србији.

Тим поводом у сали Основне школе ,,Добрила Стамболић“ приређена је свечаност и уручење Повеља, Мајских плакета и Похвалница за допринос у развоју општине и промоцију на свим пољима.

Гостима на обележавању Дана општине обратили су се председница СО Сврљиг Татјана Лазаревић, председница Општине Јелена Трифуновић и народни посланик Милија Милетић.

Плакете Општине Сврљиг уручене су Спортском удружењу ‚‚Змајев ред”, Ученичкој компанији СШ ‚‚Душан Тривунац Драгош”, Наталији Недељковић из Сврљига – студенту Правног факултета у Нишу која има просек 10,00, Ани Тодоровић и Милени Димитријевић из Сврљига студентима Медицинског факултета у Нишу са веома добрим резултатима, Милинки Радојковић – медицинској сестри Дома здравља Сврљиг, Стефану Станишићу, Лазару Савићу, Вуку Миленковићу, Филипу Савићу који су дали доприноса приликом снимања филма ,,Краљ Петар први” и промовишу општину Сврљиг, као и ученицима ОШ “Добрила Стамболић” Душану Крстићу, Нађи Стевановић и Предрагу Јовановићу.

Повељу општине Сврљиг уручила је председница општине Јелена Трифуновић представницима ЈП ,,Србијаводе” за изузетну сарадњу и допринос у оквирима делокруга рада овог јавног предузећа.

Мајске плакете добили су Национална служба за запошљавање, Полицијска станица Сврљиг, Ватрогасно-спасилачка јединица Сврљиг, Ловачко удружење ,,Др Миленко Хаџић” Сврљиг и Војкан Митић, професор економске групе предмета за унапређење наставе.

Најновије на порталу Општине Сврљиг