Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Економско и едукативно оснаживање жена које се баве пољопривредом

Данас је у сали СО Сврљиг одржана обука жена о основама пластеничке производње и адекватне употребе пестицида у пластеницима, а све у оквиру пројекта ‚‚Економско и едукативно оснаживање жена које се баве пољопривредом“, а који је финансиран од стране ЕУ у сарадњи са владом Швајцарске и владом Републике Србије, кроз програм ‚‚ЕУ Прогрес“.

Предавачи на првој обуци коју спроводи Локална самоуправа Сврљиг били су Иван Тасић и Влада Крстић из пољопривредне стручне службе општине Сврљиг.

Predavanje

Окупљене је у име општине Сврљиг поздравио помоћник председнице Мирослав Марковић, рекавши да општина Сврљиг има изгледне шансе да кроз овај пројекат знатно напредује на пољу пољопривреде, првенствено у области пластеничке прозиводње.

Драго ми је што је интересовање за овим пројектом велико, што показује да у пољопривреди има будућности и економског развоја. Преузели смо одговорност као Локална самоуправа, што смо и раније говорили, да конкуришемо и искористимо све конкурсе и фондове како би смо помогли нашим грађанима и нашој општини, истакао је Марковић.

Вредно је истаћи да ће након успешно завршене обуке један део пријављених имати прилику да покрене пластеничку производњу – формирањем пластеника димензија 8×4 метара са пропратним елементима.

Најновије на порталу Општине Сврљиг