Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана 28. седница СО Сврљиг

Протекле недеље одржана је 28. седница Скупштине општине Сврљиг.

На дневном реду нашле су се 23 тачке међу којима су биле и Одлука о завршном рачуну буџета Општине Сврљиг за 2018. годину, Одлука о измени и допуни Одлуке о буџету Општине Сврљиг за 2019. годину, решења о усвајању измена и допуна Финансијског плана за текућу годину СО Сврљиг, као и остале одлуке о реализацји буџета ЈЛС у делу планираних расхода за услуге социјалне заштите за 2019. годину.

Такође, на истој седници СО Сврљиг усвојена је и Одлука о правима и услугама из области социјалне заштите у општини Сврљиг.

Изгласана је и Одлука о предлогу Влади Републике Србије да донесе Одлуке о преносу права својине за грађевинско земљиште из јавне својине Републике Србије у јавну својину Општине Сврљиг на Кп.бр. 4952, Кп.бр. 2147, Кп. бр. 5466 и Кп.бр. 6442 све у КО Сврљиг.

Донешена је и Одлука о ускађењу износа минималне висине трошкова зе текуће и  инвестиционо одржавање зграда, посебних и самосталних делова зграда на територији општине Сврљиг и Одлука о усклађењу износа накнаде за управљање у случају принудно постављеног професионалног управника за стамбене заједнице на територији општине Сврљиг.

Одборници су усвојили решење о усвајању Извештаја о раду Центра за социјални рад Сврљги, а потом су дали сагласност на Програм рада ове установе.

Усвојено је и решење о давању сагласнсоти на Одлуку надзорног одбора ЈКСП ,,Сврљиг“ Сврљиг о усвајању редовних годишњих финансијских извештаја на дан 31.12.2018. године.

Иначе, на истој седници усвојена је Одлука о изменама и допуанам Одлуке о финансијској подршци ученицима Средње школе у Сврљигу и Решење о давању сагласности Центру за туризам, културу и спорт Сврљиг о приступању Туристичкој регији југоисточна Србија – тачке које су накнадно увршћене у дневни ред као допуне.

Најновије на порталу Општине Сврљиг