SASTANAK U SELU GRBAVČE

Opštinska uprava Svrljig započela je seriju sastanaka sa žiteljima radi upoznavanja sa problemima i potrebama meštana a radi zajedničkog angažovanja na njihovom rešavanju.

Sastanak u selu Grbavče

Prvi ,u nizu sastanaka, održan je u selu Grbavče gde je na zboru gradjana govorio predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

–         Poseban akcenat stavljamo na unapredjenu poljoprivrede. U tom smislu Opštinska uprava je predvidela niz beneficija i subvencija za pomoć poljoprivrednicima.Spremni smo  i imamo mogućnosti da finasijski pomognemo ratare i povrtare od kopanja bunara do nabavke mehanizacije,nove ili polovne pa i da učestvujemo u njenoj opravci.Brojne subvencije prdvidjene su i za stočare-ovčare,kozare,vlasnike rasnih krava i teladi.Konkurs je za sve otvoren i traje do kraja godine.Mnogi poljoprivrednici su već kunkurisali i prva tura je dobila finasijsku podršku,rekao je predsednik Miletić okupljenim Grbovčanima.

Razgovor sa Grbavčanima

Sa detaljima raspodele sredstava za subvencioniranje,na ovom skupu,poljoprivrednike je upoznao Vlada Krstić,šef odseka za privredu u Opštinskoj upravi Svrljig.

Predsednik Miletić apelovao je na Grbovčane da se za rešavanje infrastrukturnih problema u selu organizuju za učešće u akciji jedan prema tri dinara.Naime, opština je spremna da dofinansira  sve infrastrukturne radove ako meštani prikupe četvrtinu potrebnih sredstava.

Sledeći sastank biće održan u  selu Guševac u sredu naveče.