Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Осма седница Општинског већа

Већници општине Сврљиг на јучерашњој осмој седници Већа усвојили су: Решење о опредељењу средстава за набавку противградних ракета, Утврђивање предлога Извештаја о извршењу одлуке о буџету Општине Сврљиг за период јануар-јун 2014-те и Доношење Правилника о начину организовања добровољног рада.

Наиме, невреме праћено градоносним облацима које је задесило Сврљиг у минулом периоду, и у велликој мери уништило усеве пољопривредника, повод је да се десет противградних станица са сврљишке територије опреми новим противградним ракетама које ће деловати у оваквим ситуацијама.

Шеф одсека за за привреду, Влада Крстић, истиче да је радно тело Фонда за пољопривреду упутило предлог Општинском већу и Начелнику ОУ да се покрене поступак јавне набавке за набавку 60 противградних ракета за шта су већ опредељена средства из буџета општине.

– Приликом креирања буџета определили смо ставку – набавка противградних ракета и за ову годину располажемо са 1.800.000,00 динара за ту намену, каже известилац Крстић и додаје да ће се ракете расподелити стрелцима наше општине у десет противградних станица.

2

О извршењу и остварењу у буџету у периоду јануар-јун 2014. године присутне вечнике информисала је начелница Одсека за буџет и финансије, Марина Савић.

У периоду јануар-јун 2014. године буџет је извршен 27,8%, односно 138.655,683 динара, а остварен са 42,85%, односно 213.066,285 динара.

На крају седнице усвојена је тачка Доношење Правилника о начину организовања добровољног рада, известилац по овој тачки била је директорка Центра за социјални рад Весна Недељковић.

Усвајањем Правилника значи комплетирање документације за организовање добровољног рада. Центар за социјални рад крајем 2010. године почео је са ангажовањем на пословима добровољног рада на подручју општине Сврљиг.
Центар има 8 закључених уговора о пословно-техничкој сарадњи са индиректним корисницима буџета, а највише ангажованих лица распоређено је на пословима у ЈКСП “Сврљиг“.

Седницом је председавала Председница општине и Већа, Јелена Трифуновић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг